Med København som hjemstavn tager mange af mine fotoopgaver udgangspunkt i hovedstaden og oplandet. Her beskriver jeg nogle af de mest almindelige fotografiske opgaver, jeg løser i København og omegn.


Fotograf København

Som fotograf i København møder jeg en stor variation i fotoopgaverne. Det kan være alt fra en portrætopgave for en avis eller et fagblad til familiefotos og mere personlige opgaver.

Her på min hjemmeside har jeg udvalgt nogle eksempler på både fotos, video og tekst. De repræsenterer hver især typiske opgaver, som jeg løser for virksomheder og privatpersoner.

 

Gå til forsiden for at se et større udvalg af fotos

Arbejdet som professionel fotograf i København

Det er en stor glæde at arbejde som fotograf i København. For det første, fordi byen har et fantastisk udvalg af lokationer, hvor man kan tage smukke billeder. Lige fra lidt rå og urbane locations i Nordvest og på Nørrebro, til de natursmukke områder på Amager, bylivet i København K og alt derimellem. Men arbejdet som fotograf i København er også enormt givende ud fra et mere personligt perspektiv. De mange forskellige mennesketyper og byens smukke lys kan nogle gange være motiv nok i sig selv.

Fotograf København portræt

Fotograf København | Portræt af Jørgen
Fotograf København | Portræt af Jørgen

Portrætfoto er en krævende og altid udfordrende opgave. Det kræver gode menneskelige egenskaber og tit lidt opfindsomhed for at få enderne til at mødes i et portræt. Men ofte er portrætfotografi i København blandt farvoritopgaverne. Det kan man et eksempel på her, hvor jeg har løst en opgave for universitetsavisen.

professer emeritus fotograf københan

Portrætopgaven lød på at fotografere tidligere professorer – såkaldte emeritusser. Opgaven kan lyde simpel, hvis det blot handlede om at tage et billede af en person. Men et godt portræt kræver, at man få en visuel fortælling om den portrætterede som er noget andet og mere end blot et ansigt.

Mogens Herman har et smukt og vidende ansigt. Det skal man have respekt for. Derfor er stilen bevidst hold så simpel som mulig, så han ansigtstræk selv kan fortælle historien.

Portrætter i København kan fotograferes både udenfor og indendørs. Tit handler historien om noget konkret, hvilket gør det oplagt at skyde portætter i nærheden af det, som historien drejer sig. Men det kan også sagtens blive for udpenselende og uinteressant, hvis portrættet tager afsæt i noget alt for indlysende.

Freelance fotograf København


Som freelance fotograf i København bliver der ofte stillet store krav til, at fotografen kan levere en masse forskellige produkter. Det vil sige, at portrætfotografi tit skal kombineres med reportagefoto, eller at blive booket som eventfotograf, hvor der også skal laves parbilleder.

Den slags udfordringer og krav er en naturlig del af jobbet og er med til at holde en af fotografens vigtigste evner ved lige: nemlig evnen til hele tiden at omstille sig og improvisere.

Fotograf erhverv København


Også erhvervskategorien, når det kommer til fotografi, spænder vidt. En professionel fotograf kan være med til at sætte den rette tone for en virksomhed eller repræsentant for virksomheden. Tjek desuden FLUKS.agency ud, hvis din virksomhed har brug for at få produceret digitalt indhold.

Fotograf til cv i København

Et CV er et førstehåndsindtryk af dig som menneske og medarbejdere. Derfor har du også en naturlig interesse i at efterlade et så godt indtryk som muligt. Og det bedste førstehåndsindtryk og et godt cv-billede hænger uløseligt sammen.

Her ser du et eksempel på et foto til et CV. Opgaven lød på et portræt, som både viste karakter, personlighed og varme. Heldigvis har Rasmus herover en overflod af alle de elementer. Så er det blot et spørgmål om at sætte lyset og trykke på udløseren. Næsten. Før cv-billedet blev taget, havde vi f.eks. talt om, hvor billeder skulle bruges. På platforme som linkedIn er det afgørende, at man finder balancen mellem det profesionelle udtryk – uden at det bliver stift eller upersonligt. Fordelen ved at få taget sit cv foto af en fotograf er, at man sammen arbejder sig hen mod det endelige udtryk. Når der er tid og ro i processen, er det ofte nemmest at nå godt i mål og tage det CV billede, som åbner døren til den næste jobsamtale. Eller skaber et nyt netværk på linkedIn.

Eventfotograf København

Som eventfotograf lyder opgave ofte at gengive den stemning, der er til et event. Plus en masse andet. Det betyder, at der er rum til fortolkning, for hvordan gengiver man stemningen til et event, hvor der måske er hundredvis af mennesker, indtryk og aktivitet? Det kræver overblik og en fast idé om, hvordan eventet skal gribes an.

Fotograf København | Nykredit arrangement på Experimentarium, som er genåbnet i januar 2017

Fitness fotograf København

Som en af de nyere type opgaver er fitness fotograf – både i København og i resten af Danmark. Jeg samarbejder bl.a. med en af danmarks bedste personlige trænere, Niels Jørgensen.

Niels Jørgensen specialiserer sig i kropsvægtsøvelser og mobilitetstræning af i sær crossfit-udøvere. Han afholder workshops og fungerer som personlig træner for personer, som gerne vil have bedre kropsforståelse og blive bedre til deres sport.

Personblig træner Niels Jørgensen. Foto: Lasse Lundberg

Om man kalder det fitness fotograf eller noget helt andet, betyder ikke så meget. Det er i sagens natur fitness og sport, som jeg fotograferer, men måden at gå til opgaven på tager udgangspunkt i de samme overvejelser som i alle andre typer opgaver: nemlig, hvordan kan man fortælle historien om Niels gennem billeder?

Normalt vil man måske mene, at fitness og fotografier af atleter handler om at vise kroppens muskler, kurver og dimensioner. Og det er bestemt også en del af genren. Men jeg kan også godt lide at fokusere på det bånd, som eksisterer mellem træner og udøver.

Fitness eller sportsfotografi kommer lidt ud på det samme. Motiverne er i alt fald ofte inden for samme kategori. Det samme er udfordringerne.

For hvordan tager man gode billeder, som fortæller en historie og gør det på en måde, som er visuelt interessant? Et godt sted at begynde er at samarbejde med gode atleter. Både Niels Jørgensen, men også skiløbere på Idre Fjäll, som du kan se på billedet herunder er eksempler på sportsfolk, som gør arbejdet noget nemmere.

Skiløber på Idre Fjäld i Sverige

Fotograf søges i København

Det kan være svært at vide, hvordan du finder en fotograf i København. Derfor er det en god idé at kigge sig omkring på flere forskellige hjemmesider, for at se, om du kan lide den stil, fotografen præsenterer. Fotografens stil og din smag skal passe sammen, så hvilken fotograf i København man skal vælge, kommer først og fremmest an på, hvad du synes er flot, og hvilken stil fotografen har.

God og billig fotograf i København

Tit hænger pris og kvalitet sammen. Når det handler om fotografi skal ordsproget måske omskrives lidt. For hvad er kvalitet, når det handler om billeder? Når du leder efter en fotograf i København, vil du måske opleve, at der sammenhæng mellem timepris og hvordan billederne ser ud.

Men du kan lige så vel opleve, at en dyr fotografs billeder, ikke rigtig taler til dig. Derfor skal du først og fremmest lede efter en fotograf, som har den stil, du søger.

Fotograf København | priser

Priser på en fotograf i København varierer meget. Det samme gør måden, priserne er sat sammen på. Hos nogle fotografer betaler du pr time, hos andre betaler du for et antal billeder osv. Hvordan priserne er sat sammen og hvor gennemskueligt det ser ud, bør måske også være en del af din vurdering, når du leder efter en fotograf i København, eller et hvilke som helst andet sted i Danmark.

Fotograf København | familiefoto


Der er aldrig to ens dage, når man arbejder som fotograf. Det er naturligvis lidt en kliché, men der også noget om snakken. Det viser de nedenstående beskrivelser lidt om.

Fotograf konfirmation København

Det bliver mere og mere populært at få en fotograf med til konfirmationer. Og det giver god mening. Har du en fotograf til at forevige dagens store begivenhed, har du meget mere tid til at koncentrere dig om det vigtige. For ikke at tale om, at billederne og dermed minderne fra dagen bliver bedst mulige.

Det mest almindelige er nok at få taget billeder efter kirkehandlingen. Men det er naturligvis op til dagens øvrige begivenheder, hvordan konfirmationsfotografiet bliver passet ind i programmet. Man kan også lave en portræt session før eller efter dagen. Så er det måske nemmere for nogle at have fokus.

Fotograf til familiefoto i København

Familiefoto er nærmeste en fotografisk genre i sig selv. Ligesom i portrætfotografiet, handler familiefotos om at fortælle noget om de personer, som er med på billedet. Det kan nemlig bliver et lidt kedeligt billede, hvis motivet blot er en række af mennesker ved siden af hinanden. Derfor kan en spændende location i sig selv gøre familiefotoet mere interessant og anderledes end de traditionelle familiefotos.

Men det handler i lige så høj grad om at få menneskene på billedet til at interagere og indgå i en relation til fotografen.

Fotograf julekort København

Julekortet kan også peppes op med lidt professionel hjælp. Et godt portræt i de efterhånden meget populære julestriktrøjer er i høj kurs i nogle familier. Det vil i alt fald skabe glæde og smil på læben, når modtagerne ser det flotte og lidt kitchede julekort.

Fotograf København par

En session, hvor par bliver fotograferet er blevet en populær gave at give til hinanden. Det er en anderledes måde at bruge et par timer i hinandens selskab.

Fotograf København | profilbillede til LinkedIn

Hvad enten det et billede til facebook, LinkedIn eller tinder er et godt probillede som regel et godt kort på hånden. Mange har derfor lyst til at få en professionel fotograf til at hjælpe dem med et profilbillede.

Fotograf polterabend København

Når programmet for den store polterabend er lagt, mangler der måske en enkelt lille ting: Hvem tager billederne? Der kan være mange fordele ved at have en fotograf med til dagen. Så kan I vide jer sikre på, at billederne bliver gode og ikke mindst sikrer I jer, at I kan koncentrer jer om at have det sjovt.

Gå til forsiden for at se et større udvalg af fotos

Se flere billeder på min Flickr-profil.